3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

Så fungerar ozon

Köp Åskluft

Ozon skapas naturligt hela tiden

Ozon i stratosfären - högt ovanför jordens yta, 10-50 km uppe i luften, bildas och återbildas ozon i ett ständigt kretslopp. Luftens syremolekyler spjälkas till syreatomer av uv-strålning från solen och bildar sedan ozon genom att slås ihop med andra syremolekyler. Dessa sönderfaller sedan antingen av sig själva, eller genom att reagera med andra ämnen luften.

Marknära ozon - en liknande process sker också nära marken i samband med åskoväder och den fräscha och friska känsla som finns i luften efter ett åskoväder beror bl.a. på att ozon har brutit ner och neutraliserat andra doftpartiklar.
Eget ozon med Åskluft
Åsklufts ozongeneratorer skapar ozon på motsvarande sätt som i naturen, med hjälp av elektriska urladdningar spjälkas luftens syremolekyler och bildar ozon. Ozonet reagerar med oönskade doftpartiklar och med skadliga ämnen som exempelvis mögel och allergener och bryter ner dessa.
Våra ozongeneratorer har mycket hög kapacitet, både när det gäller ozonproduktion, men de har också betydligt kraftigare fläktar man normalt hittar i andra ozongeneratorer. Det innebär att du mycket snabbt fyller det utrymme som ska saneras med höga halter ozon. En sån chockbehandling är mycket mer effektiv för att eliminera skadliga ämnen och för att neutralisera dålig lukt än tidigare generationers ozongeneratorer.