3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

Så fungerar ozon

Köp Åskluft

Ozon skapas naturligt hela tiden

Ozon i naturen
Ozon i stratosfären - högt ovanför jordens yta, 10-50 km uppe i luften, bildas och återbildas ozon i ett ständigt kretslopp. Luftens syremolekyler spjälkas till syreatomer av uv-strålning från solen och bildar sedan ozon genom att slås ihop med andra syremolekyler. Dessa sönderfaller sedan antingen av sig själva, eller genom att reagera med andra ämnen luften.

Marknära ozon - en liknande process sker också nära marken i samband med åskoväder och den fräscha och friska känsla som finns i luften efter ett åskoväder beror bl.a. på att ozon har brutit ner och neutraliserat andra doftpartiklar.
Eget ozon med Åskluft
Åsklufts ozongeneratorer är utformade för att efterlikna det naturliga sättet ozon bildas i atmosfären. I naturen bildas ozon genom att solens ultravioletta strålning eller elektriska urladdningar, såsom blixtnedslag, spjälkar syremolekyler (O2) i enskilda syreatomer. Dessa syreatomer kan sedan reagera med andra syremolekyler och bilda ozon (O3).
Åsklufts ozongeneratorer använder sig av elektriska urladdningar för att spjälka syremolekyler och skapa ozon. Detta görs genom att en elektrisk spänning skapas mellan två elektroder, vilket får syremolekylerna i luften att brytas ned och bilda ozon. När ozonet bildas kan det reagera med oönskade doftpartiklar, mögel, allergener och andra skadliga ämnen. Ozonet oxiderar dessa föroreningar och bryter ner dem, vilket resulterar i en renare och fräschare inomhusmiljö.
En av de främsta fördelarna med Åsklufts ozongeneratorer är deras höga kapacitet. De producerar inte bara stora mängder ozon, utan de har också betydligt kraftigare fläktar än andra ozongeneratorer på marknaden. Dessa kraftiga fläktar säkerställer att det behandlade utrymmet snabbt fylls med höga halter ozon, vilket möjliggör effektiv "chockbehandling". Att ozonbehandla på detta vis innebär att man snabbt och effektivt eliminerar odörer och skadliga ämnen, ozonbehandlingen går helt enkelt betydligt snabbare med Åsklufts ozongeneratorer. 
Åsklufts ozongeneratorer är ett utmärkt verktyg för att förbättra inomhusluftkvaliteten i bostäder, kontor, hotell och andra inomhusmiljöer. De kan effektivt bekämpa dålig lukt, mögel, allergener och andra skadliga föroreningar, vilket ger en renare och hälsosammare inomhusmiljö för alla som vistas där.