3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

Sanera med ozon
- en liten guide

Att använda ozon är ett väldigt effektivt sätt att ta bort dålig lukt och neutralisera mögel och andra skadliga ämnen. Våra ozongeneratorer är enkla att använda, men det finns några saker som är viktiga att tänka på innan du påbörjar saneringen.

Om du ändå känner dig osäker inför att använda ozon på egen hand så kan du alltid söka hjälp hos några av våra duktiga partners som använder Åsklufts ozongeneratorer i sin verksamhet.

Se våra ozongeneratorer
Rengöring av huset

Städa först

För ett bra resultat av en ozonsanering så är det viktigt att man först gör ordentligt rent på vanligt sätt, en ozonbehandling ska inte ersätta traditionell rengöring utan ska helst användas i kombination med att städa och tvätta med såpa och vatten (eller andra rengöringsmedel). Har man synliga spår av exempelvis mögel så bör detta först tas bort på mekanisk väg. Obs använd ansiktsmask om du borstar rent ytor från mögel, mögelsporer är giftiga att få i sig.

Likaså om du tänker använda ozon för att exempelvis rökskade-sanera kläder och annan textil så försök att tvätta det som som tål tvätt innan du påbörjar ozonbehandlingen.

Se våra ozongeneratorer
Dränering av husgrund

Åtgärda från grunden

Man ska alltid se till man åtgärdar grundorsaken till de problem man har, vare sig sig det är dålig lukt eller problem med skadliga ämnen som exempelvis mögel. Har man exempelvis en fuktskada i en källare, så bör man naturligtvis åtgärda detta först. Efter utförd renovering kommer en ozonbehandling sedan att ta bort alla kvardröjande luktproblem.

Se våra ozongeneratorer

Viktigt med ventilation

Förutom att åtgärda fuktproblem är det också viktigt att ditt hus är korrekt och väl ventilerat. i ett välventilerat hus är risken för att nya luktproblem ska uppstå betydligt mindre och i många fall behöver man inte ens använda ozon efter en genomförd översyn av ventilationen hemma. Kontakta en OVK-specialist i din hemkommun om du misstänker att ventilationen behöver ses över.

Se våra ozongeneratorer

Professionell ozonsanering

Runt om i Sverige finns många duktiga saneringsföretag som bland annat är specialister på ozonsanering. De är professionella aktörer som även har lång erfarenhet av sanering, fuktproblem och ventilation med mera. De använder Åsklufts ozongeneratorer bland annat på grund av vår mycket höga kapacitet. Med våra maskiner gör de saneringsjobben på några timmar eller mindre, tidigare kunde ett sådant jobb ta flera dagar.

Klicka på länkarna här intill för att komma i kontakt med dem.

Uthyrningsföretag

Har du behov av en ozongenerator men tycker att det är bättre att hyra än att köpa en själv? På flera orter i landet har vi samarbete med verktygs­uthyrningsföretag där du kan hyra en ozongenerator från Åskluft. Kolla gärna exempelvis med dessa bolag.

Klicka på länkarna här intill för att komma till respektive uthyrningsbolag.