3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

Åsklufts ozon­generatorer tar effektivt bort mögel, bakterier och virus

Köp Åskluft

Mögel och svamp­angrepp

Mögel och fuktskador är ett vanligt förekommande problem i hem och fritidshus. Mögel och svampangrepp i hemmet kan inte bara orsaka dålig lukt och skador på byggnaden, utan det kan också ha negativa konsekvenser för din hälsa. Mikroskopiska sporer som frigörs av mögel och svampar kan spridas i luften och orsaka allergiska reaktioner, irritation i ögonen, näsan och halsen, samt andningsproblem.
Barn, äldre personer och personer med försvagat immunförsvar kan vara särskilt känsliga för mögel och svampangrepp. Därför är det viktigt att ta hand om eventuella tecken på mögel och svampangrepp på ett snabbt och effektivt sätt för att undvika hälsoproblem.

Uppkomst av mögel

Mögel uppkommer i fuktiga miljöer där mögelsvampen trivs. Många hus har problem med bristfällig ventilation, vilket leder till att fukt som kommit in i huset stannar kvar. Detta ger möglet en utmärkt miljö att växa i för att komma till rätta med ett sådant problem krävs en kombination av åtgärder.

Se våra ozongeneratorer
Åtgärda grundproblemet
Att vidta åtgärder för att förebygga mögel och svampangrepp är en viktig del av att skapa en hälsosam och trygg miljö. Detta inkluderar att upprätthålla en lämplig luftfuktighet i hemmet, att ventilera rummen regelbundet och att se till att eventuella fuktproblem åtgärdas så snabbt som möjligt.
Innan man påbörjar en ozonsanering bör man ta hand om grundorsaken till möglet, för att säkerställa att det inte kommer tillbaka.
Ozon mot mögel
Att ta hand om mögel och svampangrepp i tid kan ha en positiv effekt på din hälsa och hjälpa till att undvika hälsoproblem i framtiden. Så, om du misstänker att det finns mögel eller svamp i ditt hem, tveka inte att ta tag i det så snart som möjligt för att skydda din hälsa och ditt hem.
Ozonsanering är ett väl beprövat och effektivt sätt för att få bort lukten och för att ta kål på mögel och dess mögelsporer. Åsklufts kraftfulla ozongeneratorer hjälper er att snabbt och effektivt sanera alla utrymmen som blivit angripna och mögel, eller på annat sätt luktar illa.
Läkare med ansiktsmask framför en akutintagning

Bakterier och virus

Att använda ozon för att rena luften och ytor från bakterier och virus är en effektiv metod som kan bidra till en sund och hygienisk miljö. Ozon är en naturlig gas som är mycket effektiv vid att eliminera mikroorganismer, då den oxiderar dem på ett sätt som förstör deras struktur och därigenom tar kål på dem.

Ozon kan användas för att sanera luften och ytor i offentliga platser, sjukhus, skolor, restauranger och hem. Genom att ozonbehandla ett område kan man minska risken för smittspridning och skapa en mer hälsosam miljö.

Fördelarna med att använda ozon för att sanera ytor och luft inkluderar bland annat dess höga effektivitet och dess förmåga att nå svårtillgängliga platser. Ozonbehandlingar kan även vara ett kostnadseffektivt alternativ till traditionella rengöringsmetoder.

Däremot bör det noteras att ozon kan vara farligt om det används på fel sätt, och därför finns det några saker som man speciellt måste ge akt på. Det är exempelvis mycket viktigt att se till att det inte finns några personer eller djur i närheten när ozonbehandlingen pågår, eftersom höga nivåer av ozon kan vara skadliga för hälsan. Man ska också låta det gå minst 2 timmar efter avslutat behandling innan man går in i det utrymme som har sanerats om man inte har möjlighet att på ett säkert sätt vädra ut ozonet efter behandlingen.

Sammanfattningsvis – ozon är en effektiv och naturlig metod för att rena ytor och luft från bakterier och virus. Det kan vara ett värdefullt verktyg för att skapa en sund och hygienisk miljö såväl hemma som i offentliga platser som sjukhus, skolor och  restauranger.

Läs mer »
Se våra ozongeneratorer
Virus

Ozon är ett effektivt saneringsmedel

Ozon är mycket effektiv i kampen mot bakterier, parasiter, svampar, mögel och andra mikroorganismer. Genom att bryta ner bakteriemembranet och förstöra cellväggen förhindrar ozon överlevnad hos dessa organismer. När det gäller virus bryter ozon ner det yttre proteinskalet och neutraliserar dem effektivt.

Forskning har också visat att ozon är effektivt mot allergener såsom pollen och damm men även allergener exempelvis från djur. Ozonbehandlingar kan reducera mängden allergener i luften och därmed minska risken för allergiska reaktioner.

Ozon är också en miljövänlig metod för desinfektion och kan användas för att ta bort dåliga lukter, till exempel från rök, mögel och avfall. Ozonbehandlingar är en säker metod som inte kräver användning av kemikalier eller starka rengöringsmedel. Detta gör ozonbehandlingar till ett bra alternativ för miljöer som vill minska sin miljöpåverkan.

Förutom att användas i sjukvården, livsmedelsindustrin och rengöringstjänster kan ozonbehandlingar också användas för att desinficera vatten. Ozon har en kraftig oxidationspotential, vilket gör att det kan ta bort organiska föroreningar och skadliga kemikalier från vatten.

Det finns dock vissa risker med ozonbehandlingar, särskilt vid höga koncentrationer av ozon i luften. Ozon kan orsaka irritation i ögonen och andningsvägarna, och vid höga nivåer kan det vara farligt för människor och djur. Det är därför viktigt att använda ozonbehandlingar på ett säkert sätt och följa riktlinjer och regler.

Läs mer »
Se våra ozongeneratorer
Är du osäker på vilken ozongenerator du ska välja?
Tveka inte att höra av dig via e-post info@askluft.com eller på telefon 010 - 682 00 50,
så tar vi reda på hur dina behov ser ut och guidar dig rätt.