3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

För en fräsch insida

Ozonsanera bilen

Köp Åskluft™
Insidan av en bil, främre delen

Ta bort dålig lukt i bilen

Har du någonsin känt en obehaglig lukt i din bil som bara inte vill försvinna? Det är ganska vanligt att bilar som är lite äldre luktar en del. Barnen kan ha spillt mjölk, läsk eller något annat i baksätet. Eller så rökte den tidigare ägaren i bilen. Eftersom en bilkupé är ett litet och begränsat utrymme så blir dålig lukt i regel väldigt intensiv. Dessutom sätter sig luktpartiklar och mögelsporer på allt som finns i bilen. Har lukten väl kommit in i bilen är det ofta svårt att bli av med den.

Men det finns lösningar på problemet med dålig lukt i bilen. En effektiv metod är att använda en ozongenerator. Åsklufts ozongeneratorer fungerar genom att oxidera de organiska partiklar som orsakar dålig lukt och mögel och våra modeller har marknadsledande kapacitet så att du snabbt och effektivt sanerar din bil. Ozon är också en bra metod eftersom det inte lämnar några skadliga kemikalier efter sig. Ozon tränger in i alla delar av bilen och eliminerar dålig lukt på ett permanent sätt.

För att använda ozongeneratorn i din bil, placera den i bilen och ställ in timern på önskad tid. Eftersom en bilkupé är ett litet och begränsat utrymme är det bäst att börja med en kort tid. Ha även bilens fläktsystem igång på recirkulation för att avlägsna de lukter som finns i bilens luftfilter och fläktkanaler. Resultatet blir en fräsch och luktfri bil, och du kan återigen njuta av bilkörningen.

Om din bil är riktigt smutsig och har inte rengjorts på ett tag kan det vara svårt för ozongeneratorn att eliminera all dålig lukt. Därför kan det vara en god idé att kombinera användningen av ozongeneratorn med mer traditionella metoder för att rengöra bilen. Till exempel kan du rengöra bilen noggrant genom att tvätta mattor och stolar med en rengöringsmedel och dammsuga bilen ordentligt. Du kan också ta bort sätets överdrag och tvätta dem i tvättmaskinen. Se till att alla ytor är torra innan du sätter tillbaka dem. Genom att kombinera användningen av ozongeneratorn med traditionella rengöringsmetoder kan du vara säker på att din bil blir helt luktfri och ser ut som ny igen.

Sammanfattningsvis är det inte ovanligt att bilar utvecklar dålig lukt med tiden. Men det finns flera effektiva lösningar på problemet, och en ozongenerator från Åskluft kan vara en av de mest effektiva och permanenta lösningarna.

Läs mer »
Jämför våra ozongeneratorer