3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

Ta bort dålig lukt
i krypgrund och källare

Köp Åskluft

Dålig lukt från
källare och krypgrund

Det kan lukta unket och konstigt i källare och från krypgrund på grund av en kombination av faktorer, inklusive hög luftfuktighet, bristande ventilation och närvaro av mögel och andra mikroorganismer.

Krypgrunden är det utrymme som finns mellan marken och golvet i en byggnad, och det är en plats där fukt kan ackumuleras på grund av dess närhet till marken.

Hög luftfuktighet är en vanlig faktor som kan orsaka luktproblem i både källare och krypgrund. När luftfuktigheten är hög, kan det bildas kondens på kalla ytor, vilket i sin tur kan leda till fuktproblem och mögelbildning. Fukt kan också komma från läckande rör, grunden eller taket, och detta kan bidra till luktproblem och hälsorisker.

Mögel och andra mikroorganismer trivs i fuktiga miljöer, såsom källare och krypgrund. När mögel börjar växa, kan det orsaka en mängd olika hälsoproblem, inklusive allergiska reaktioner, andningsproblem och irritation i ögonen och halsen. Mögellukten är också obehaglig och kan vara mycket svår att bli av med.

Bristande ventilation kan också bidra till luktproblem i källare och krypgrund. Om det inte finns tillräcklig luftcirkulation, kan luften bli stillastående och fuktig, vilket kan öka risken för mögelbildning och luktförändringar.

För att förhindra dessa problem är det viktigt att upprätthålla en lämplig luftfuktighet, se till att det finns tillräcklig ventilation och vid behov sanera källaren eller krypgrunden för att bli av med mögel och fuktproblemen.

Men trots att man åtgärdar alla orsaker till problemen i källare och krypgrund kommer med stor sannolikhet den unkna lukten att finnas kvar mycket länge, den lukten så att säga satt sig i väggarna. 

Med en ozongenerator från Åskluft™ så behandlar du effektivt både den dåliga lukten och tar samtidigt kål på mögelsporer och andra skadliga mikroorganismer. 

Läs mer »
Jämför våra ozongeneratorer

Sanera med ozon

Funderar du på att sanera krypgrunden eller källaren på ditt hus? Att använda ozon för att behandla din krypgrund/källare kan vara en effektiv och miljövänlig lösning. Här är några fördelar:

  1. Eliminerar lukt och mögel: Ozonbehandling kan eliminera dålig lukt och mögel som kan ackumuleras i krypgrunden eller källare på grund av hög luftfuktighet.
  2. Dödar skadedjur och insekter: Ozonbehandling kan döda skadedjur och insekter som gömmer sig i krypgrunden, inklusive termiter, spindlar och kackerlackor.
  3. Förbättrar inomhusluftkvaliteten: Genom att eliminera lukt, mögel och skadedjur, kan ozonbehandling förbättra inomhusluftkvaliteten, vilket kan minska risken för allergier och andningsproblem.
  4. Miljövänligt: Ozonbehandling är en miljövänlig lösning som inte använder farliga kemikalier eller giftiga produkter.
  5. Snabb och enkel behandling: Ozonbehandling kan utföras snabbt och enkelt utan att kräva stora arbeten eller omfattande renoveringar.
  6. Långvarig effekt: Ozonbehandling kan ge en långvarig effekt eftersom ozonmolekyler kan tränga in i svåråtkomliga områden och döda bakterier och mögel.
  7. Ökar fastighetens värde: Genom att ta hand om din krypgrund med ozonbehandling kan du öka fastighetens värde och förhindra framtida skador på huset.

Sammanfattningsvis är ozonbehandling för krypgrunden och källare en effektiv och miljövänlig lösning som kan förbättra inomhusluftkvaliteten, minska risken för skadedjur och mögel samt öka fastighetens värde.  Med en ozongenerator från Åskluft™ kan du själv enkelt och effektivt bli av både skadliga ämnen och dåliga lukter.

Läs mer »
Jämför våra ozongeneratorer