0
0.00kr 0 artiklar

Inga produkter i varukorgen.

Åskluft
Mögel på vägg i fuktigt rum

Mögel och svampangrepp

Mögel och fuktskador är ett vanligt förekommande problem i hem och fritidshus. Om du har problem med mögel, fukt eller unken luft i ditt hem? Då är det hög tid att du gör någonting åt saken. Mögel är inte något du vill ha där du och familjen ska vistas.

Mögel och mögelsporer uppkommer vid fuktskador eller på grund av dålig ventilation. Har mögel väl uppkommit tenderar det att sprida sig snabbt eftersom det är en levande organism. Lukten, som är svår att få bort sätter sig ordentligt i tapeter, trädetaljer och textilier.
Se våra olika ozongeneratorer
Mögel på vattenskadad vägg

Uppkomst av mögel

Mögel uppkommer i fuktiga miljöer där mögelsvampen trivs. Många hus har problem med bristfällig ventilation, vilket leder till att fukt som kommit in i huset stannar kvar. Detta ger möglet en utmärkt miljö att växa i för att komma till rätta med ett sådant problem krävs en kombination av åtgärder. Man behöver dels komma tillrätta med grundorsaken till problemet, ventilationen, men man behöver även ta kål på det redan uppkomna möglet.
Åsklufts ozongeneratorer fungerar genom att omvandla syre från rummet till ozon. Ozon är en stark oxiderande gas som tränger in och eliminerar mögel, luktpartiklar. Ozon verkar genom att effektivt oxidera/bryta ner mögel och organiska luktämnen. Detta resulterar i att du får ett fräscht och väldoftande hem igen.

Efter behandlingen kommer det överblivna ozonet att brytas ned och återbilda syre igen, Så du behöver inte använda några kemikalier eller andra rengöringsmedel för att bli av med lukten. Åsklufts ozonsanering är ett enkelt, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att bli av med ovälkommet mögel och andra besvärande lukter. Vid kraftigare mögelangrepp kan behandling behöva upprepas för att uppnå önskat resultat.
Se våra olika ozongeneratorer
Åskluft placerad på golvet

Ozon mot mögel

Ozonsanering är ett väl beprövat och effektivt sätt för att få bort lukten och för att ta kål på mögel och dess mögelsporer. Åsklufts kraftfulla ozongeneratorer hjälper er enkelt och snabbt komma till rätta med möglet så att ni blir av med den unkna lukten och hemmet blir friskt och fräscht igen.
Se våra olika ozongeneratorer
Ny-isolering av källarvägg

Åtgärda grundproblemet

Innan man påbörjar en ozonsanering bör man ta hand om grundorsaken till möglet, för att säkerställa att det inte kommer tillbaka. I vissa fall när orsaken är svår att hitta eller svår att åtgärda så kommer möglet att komma tillbaka. Då får man istället sanera regelbundet för att ta kål på de mögel och mögelsporer som återkommer. Detta gör man enkelt med Åsklufts ozongeneratorer.
Se våra olika ozongeneratorer
crossmenu