3 års garanti

30 dagars öppet köp

Betala enkelt med

Betala enkelt med Klarna

Ta bort röklukt

Köp Åskluft
Eld och rök

Ta bort brandrök

Ozon kan vara en effektiv metod för att sanera rökskador, inklusive brandrök, tobaksrök och torrkokning på spis. Ozon är ett mycket effektivt saneringsmedel, som bryter ner och eliminerar lukt och skadliga partiklar. Det är en miljövänlig metod som inte använder kemikalier eller andra tillsatser utan allt ozon som inte förbrukas i själva saneringen återgår till syrgas en stund efter behandlingen.

Innan du använder en ozongenerator är det viktigt att ta bort all synlig rök och aska. Detta kan göras genom att dammsuga mattor och möbler och torka av ytor med en fuktig trasa. Se till att all mat, husdjur och människor har lämnat området innan ozonbehandlingen börjar.

Ozongeneratorn placeras den i det utrymme som ska saneras och lämnas på i upp till två timmar, beroende på storleken på det behandlade utrymmet. Efter behandlingen väntar man ytterligare 2 timmar så att ozonet hinner återgå till syre inna man åter kan gå in i det behandlade utrymmet.

Ozonbehandling kan vara en effektiv metod för att sanera rökskador, men det är viktigt att använda den på rätt sätt och att noga följa instruktionerna i manualen. Om rökskadorna är allvarliga, kan det vara nödvändigt att anlita en professionell saneringsfirma för att säkerställa att skadorna hanteras på rätt sätt.

Läs mer »
Jämför våra ozongeneratorer
Cigaretter och aska

Ta bort tobaksrök

Tobaksrök kan vara svår att eliminera från inomhusmiljöer på grund av dess förmåga att tränga in i textilier och byggnadsmaterial, och för att den avsätter nikotin-olja som är extra svår att ta bort. För att effektivt sanera efter tobaksrök bör man först skura ytor ordentligt och sedan använda en ozonbehandling för att eliminera röklukt och partiklar som finns kvar efter rökning.

Genom att använda ozonbehandling på rätt sätt kan man effektivt eliminera tobaksrök och förbättra inomhus-luftkvaliteten. 

Läs mer »
Jämför våra ozongeneratorer